Ravioli met champignons en spek
Ingrediënten
- 250 g champignons
- 1 ui
- 1 teentje look
- 250 ml room
- 1 potje kruidenkaas
- 250 g gevulde ravioli met champignons-ricotta
- 250 g spekblokjes
- parmezaanschilfers
- tijm
Instructies
-
Verwarm de oven op 180°C.
Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel hierover de helft van de spekblokjes.
-
Bak de spekblokjes krokant in de warme oven.
Hou dit in het oog en haal de spekblokjes uit de oven als deze bruin en krokant zijn.
-
Schil de ui en de look en snij in kleine stukjes.
Stoof deze aan in wat olijfolie.
-
Bak de rest van de spekblokjes mee bij de ui en look.
-
Snij de champignons in schijfjes en bak mee met de spekjes.
-
Als de champignons bijna gaar zijn, giet je de room er over.
Laat even doorkoken.
-
Smelt de kruidenkaas door de saus.
Ik heb een half potje toegevoegd. Dit kies je naar eigen smaak.
Kruid met tijm, peper en zout.
-
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
-
Serveer de ravioli met de champignonroomsaus.
Werk af met de krokante spekjes en enkele schilfers parmezaankaas.
Smakelijk!