Taboulé met gehaktballenspiesje
Ingrediënten
Gehaktballetjes
- 300 g lamsgehakt (of gemengd gehakt)
- 2 el yoghurt
- 2 teentjes look
- 1 sjalot
- 1 el bloem
- 1 el paneermeel
- 1 klein ei
- komijnpoeder
- peper en zout
Taboulé
- 200 g couscous
- 100 g feta
- 1 granaatappel
- een handvol pistachenoten
- 1 zoete puntpaprika
- 1 rode ui
- 1 snack-komkommer
- 1 el citroensap
Instructies
-
Schil de sjalot en de look.
Hak fijn en breng in een mengkom.
-
Doe alle andere ingrediënten voor de gehaktballetjes in de mengkom en meng alles door elkaar. Kruid met peper, zout en komijnpoeder.
Rol middelgrote balletjes van het gehakt. Prik 3-4 balletjes op een stokje en leg even aan de kant.
-
Kook de couscous zoals aangegeven op de verpakking.
Laat helemaal afkoelen.
-
Schil de rode ui en hak fijn.
Verwijder de zaadjes uit de puntpaprika en snij in kleine stukjes.
-
Hak de pistachenoten grof.
Verwijder de pitjes uit de granaatappel. Dit kan je makkelijk doen door de granaatappel doormidden te snijden en met een houten lepel op de schil te slaan zodat de pitjes eruit vallen. Vang die op in een kom.
-
Meng de rode ui, zoete puntpaprika, pistachenoten en granaatappelpitjes door de afgekoelde couscous.
-
Kruid met peper en zout. Eventueel met nog wat komijnpoeder.
Meng ook het citroensap eronder.
-
Snij de komkommer in schijfjes en meng onder de couscous.
Werk de taboulé af met verkruimelde fetakaas.
-
Bak de gehaktbalspiesjes in een hete pan met wat boter.
Dien de taboulé op met de spiesjes.
Smakelijk!
Foto: www.dokaphotos.com