Rog met paprikasaus
Ingrediënten
- 2 roggevleugels
- 2 rode paprika's
- 1 tomaat
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 1 el rode wijnazijn
- 200 g zure room
- enkele druppels tabasco
- 100 g tagliatelle
- 6 appelkappers
- boter
- peper en zout
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de paprika's op.
-
Rooster de paprika's voor ongeveer 20 min in de voorverwarmde oven.
-
Neem een afsluitbare plastiek zak en stop de warme paprika's hierin.
Sluit de plastiek zak mooi af en laat hierin afkoelen.
-
Schil de sjalot en de look.
Hak fijn.
[Thermomix: 5sec, stand 5]
-
Haal de afgekoelde paprika's uit de plastiek zak en verwijder de schil, zaadjes en steel. Snij in blokjes.
-
Verwijder de zaadjes uit de tomaat en snij ook in blokjes.
-
Stoof de sjalot, look en paprikablokjes aan in wat boter.
[Thermomix: 5min, 100°C, stand 1.5]
-
Voeg de tomatenblokjes, zure room, rode wijnazijn en tabasco toe.
Kruid met peper en zout en mix fijn.
[Thermomix: 10 sec, stand 8]
-
Verwarm de paprikasaus op een zacht vuurtje.
[Thermomix: 6 min, 90°C, stand 1]
-
Bak ondertussen de roggevleugels in een anti-kleef pan met goed wat boter.
Kruid met peper en zout.
-
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Leg de roggevleugel en tagliatelle op het bord.
Verdeel er de paprikasaus over en werk af met enkele appelkappers.
Smakelijk!
Bron: Lekker van bij ons