Rog met paprikasaus

Rog met paprikasaus

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 2 roggevleugels
  • 2 rode paprika's
  • 1 tomaat
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 el rode wijnazijn
  • 200 g zure room
  • enkele druppels tabasco
  • 100 g tagliatelle
  • 6 appelkappers
  • boter
  • peper en zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

    Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de paprika's op.

  2. Rooster de paprika's voor ongeveer 20 min in de voorverwarmde oven.

  3. Neem een afsluitbare plastiek zak en stop de warme paprika's hierin.

    Sluit de plastiek zak mooi af en laat hierin afkoelen.

  4. Schil de sjalot en de look.

    Hak fijn.

    [Thermomix: 5sec, stand 5]

  5. Haal de afgekoelde paprika's uit de plastiek zak en verwijder de schil, zaadjes en steel. Snij in blokjes.

  6. Verwijder de zaadjes uit de tomaat en snij ook in blokjes.

  7. Stoof de sjalot, look en paprikablokjes aan in wat boter.

    [Thermomix: 5min, 100°C, stand 1.5]

  8. Voeg de tomatenblokjes, zure room, rode wijnazijn en tabasco toe.

    Kruid met peper en zout en mix fijn.

    [Thermomix: 10 sec, stand 8]

  9. Verwarm de paprikasaus op een zacht vuurtje.

    [Thermomix: 6 min, 90°C, stand 1]

  10. Bak ondertussen de roggevleugels in een anti-kleef pan met goed wat boter.

    Kruid met peper en zout.

  11. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  12. Leg de roggevleugel en tagliatelle op het bord.

    Verdeel er de paprikasaus over en werk af met enkele appelkappers.

    Smakelijk!

Bron: Lekker van bij ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating