Groentefrietjes met pittige gehaktballetjes en basilicummayonaise
Ingrediënten
- 1 zoete aardappel
- 1/4 knolselder
- 1/2 courgette
- 1,5 teentje knoflook
- tijm
- oregano
- olijfolie
Basilicummayonaise
- 2 el mayonaise
- 3 takken verse basilicum
Pittige gehaktballetjes
- 500 g gehakt
- 1/2 teentje look
- 1/2 chilipeper
- 1 sjalot
- 2 el gehakte peterselie
- dille
- peper en zout
- boter
Instructies
-
Snij de groenten in balkjes. Je mag de schil er aan laten.
Verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Pers de look uit boven de groenten.
Kruid met tijm, oregano, peper en zout.
-
Besprenkel de groenten met wat olijfolie.
Plaats in een voorverwarmde oven van 200°C.
-
Laat de groenten ongeveer 20 min bakken.
Pittige gehaktballetjes
-
Schil de sjalot en de look en hak fijn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snij fijn.
Meng de sjalot samen met de peterselie, dille, look, chilipeper en peper en zout door het gehakt.
-
Maak middelgrote balletjes van het gehakt.
Doe wat boter in een anti-kleef pan en bak de balletjes mooi bruin.
Basilicummayonaise
-
Hak ondertussen de basilicum fijn.
Meng deze samen met wat peper en zout door de mayonaise.
-
Dien de groentefrietjes op met de pittige balletjes en de mayonaise.
Smakelijk!
Bron: Lekker van bij ons