Kabeljauw met venkelpuree en zwarte olijven
Ingrediënten
- 2 stukken kabeljauw
- 1 venkel
- 400 g aardappelen
- 1 teentje look
- 40 g zwarte olijven zonder pit
- olijfolie
- 1 el boter
- 3 el melk
- nootmuskaat
- peper en zout
Instructies
-
Schil de aardappelen en snij in grove stukken.
Breng in een kom met kokend, gezouten water.
Laat ongeveer 20min koken. -
Snij het wit van de venkel in kleine stukjes.
Hou het groen aan de kant. -
Stoof de stukjes venkel in een anti-kleefpan in wat olijfolie.
Kruid met peper en zout. Laat ongeveer 10 min stoven en roer ze regelmatig eens om. -
Hak de olijven fijn en doe in een klein mengkommetje.
Pers de look en roer onder de olijven.
Voeg er ook 1 el olijfolie aan toe. -
Giet de aardappelen af en voeg de melk en boter toe.
Stamp tot een gladde puree. -
Voeg dan de venkelstukjes toe en stamp deze in de puree.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat. -
Bak nu de kabeljauwfilets in de anti-kleefpan in wat olijfolie.
Kruid met wat peper en zout. -
Verdeel de venkelpuree over de borden.
Leg er de vis op en verdeel de olijven over de vis.
Werk af met enkele groene takjes van de venkel.
Smakelijk!
Inspiratie: 15gram