Spaghetti met artisjok, gehakt en gorgonzola
Hoeveelheid 2 personen
Ingrediënten
- 150 g gemengd gehakt
- 1 ui
- 3 teentjes look
- 1 blik artisjokharten (+-400g)
- 200 g spaghetti
- 150 g Gorgonzola
- 250 ml room
- pompoenpitten
- olijfolie
- peper en zout
Instructies
-
Schil de ui en de look en snij in kleine stukjes.
Verhit wat olijfolie in een middelgrote kom en laat de ui en look stoven.
-
Voeg het gehakt toe en maak het los met een vork.
Laat mooi bruin bakken. Kruid met peper en zout.
-
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
-
Snij de artisjokharten in 2.
Neem een pan en verhit wat olijfolie. Bak de artisjokharten lichtbruin. Kruid met wat peper.
-
Voeg de room toe aan het gehakt.
Snij de gorgonzola in stukjes en laat smelten in het room-gehaktmengsel.
-
Giet de spaghetti af en verdeel over de borden.
Lepel er wat saus over en verdeel de artisjokharten er op.
-
Werk af met wat pompoenpitten.
Smakelijk!