Empanada’s

Empanada's

Hoeveelheid 14 stuks

Ingrediënten

  • 2 rollen bladerdeeg
  • 500 g gemengd gehakt
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 2 teentjes look
  • 1 ui
  • 2 el tomatenpuree
  • komijnpoeder
  • peper en zout
  • 1 ei
  • geraspte cheddar of gruyère kaas

Instructies

  1. Schil de look en de ui en hak fijn.

    Stoof deze in een middelgrote kom in wat olijfolie.

  2. Breng het gehakt ook in de kom en maak los met een vork.

    Bak het gehakt mee met de ui en look.

  3. Kruid met komijnpoeder en peper en zout.

  4. Verwijder de steel en de zaadjes van de zoete puntpaprika's.

    Snij in kleine blokjes en voeg toe aan het gehakt.

  5. Roer alles goed door elkaar en laat even garen.

  6. Meng de tomatenpuree onder het gehaktmengsel.

    Laat even afkoelen.

  7. Haal rondjes uit het bladerdeeg van ong 10cm diameter.

    Je kan hiervoor een glas gebruiken of een raviolimaker.

  8. Leg een kleine eetlepel gehaktmengeling in het midden van de rondjes.

    Strooi er wat geraspte kaas over.

  9. Vouw het deeg dicht zodat je halve maantjes bekomt.

    Neem een vork en druk de randen van de empanada dicht met het vork.

  10. Verwarm de oven voor op 180°C.

  11. Klop een ei los met een beetje water en bestrijk de empanada's met het ei.

    Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze voor ongeveer 15min of tot ze mooi bruin kleuren. Smakelijk!

Inspiratie: Colruyt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *