Taartjes met blauwe bessen en meringue
Ingrediënten
- 100 g zachte boter
- 65 g bloemsuiker
- 1 g zout
- 1 klein ei
- vanille-extract
- 170 g bloem
- 8 frambozen
- 40 blauwe bessen
Meringue
- 3 eiwitten
- 35 g water
- 135 g kristalsuiker
Banketbakkersroom (ong. 400g)
- 1 eierdooier
- 250 ml volle melk
- 1 vanille stokje
- 75 g suiker
- 25 g puddingpoeder
Instructies
-
Meng de zachte boter met de bloemsuiker, het zout, het vanille extract (enkele druppeltjes) en het eitje. Roer dit met een houten lepel tot een egale massa.
-
Voeg de bloem toe en meng alles mooi tot een deeg.
-
Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier tot ongeveer 3mm dik.
-
Neem kleine taartvormpjes en leg er het deeg in.
Verwijder het te veel aan deeg die over de rand komt met een mesje.
-
Leg wat bakpapier in de taartvormpjes en leg er bakbonen in.
Bak de taartvormpjes blind in een oven van 180°C voor 15min.
-
Verwijder de bakbonen en het bakpapier.
Haal de bodems uit de vorm en laat afkoelen.
-
Maak ondertussen de banketbakkersroom.
Je kan dit helemaal zelf maken (zie hieronder) of met een mix van cake 'n party.
Hieraan moet je enkel nog melk toevoegen.
Banketbakkersroom
-
Meng 1/4 van de melk met de puddingpoeder, eierdooier en suiker.
Meng tot alles mooi is opgelost.
-
Breng de rest van de melk aan de kook met de uitgeschraapte vanillestok.
-
Als de melk kookt, giet je het puddingmengsel beetje per beetje bij de melk en roer goed. Laat ongeveer 1 minuut doorkoken zodat de banketbakkersroom mooi indikt. Laat helemaal koud worden.
-
Vul de afgekoelde bodems met afgekoelde banketbakkersroom.
Meringue
-
Maak nu de meringue door het water met de kristalsuiker op te warmen in een pannetje tot 120°C.
-
Klop de eiwitten stijf op en voeg beetje per beetje de warme suikersiroop toe.
Klop het schuim helemaal stijf.
-
Verdeel nu het fruit over de taartjes en werk af met toefjes meringue.
Smakelijk!