Taartjes met blauwe bessen en meringue

Taartjes met blauwe bessen en meringue

Hoeveelheid 8 taartjes

Ingrediënten

  • 100 g zachte boter
  • 65 g bloemsuiker
  • 1 g zout
  • 1 klein ei
  • vanille-extract
  • 170 g bloem
  • 8 frambozen
  • 40 blauwe bessen

Meringue

  • 3 eiwitten
  • 35 g water
  • 135 g kristalsuiker

Banketbakkersroom (ong. 400g)

  • 1 eierdooier
  • 250 ml volle melk
  • 1 vanille stokje
  • 75 g suiker
  • 25 g puddingpoeder

Instructies

  1. Meng de zachte boter met de bloemsuiker, het zout, het vanille extract (enkele druppeltjes) en het eitje. Roer dit met een houten lepel tot een egale massa.

  2. Voeg de bloem toe en meng alles mooi tot een deeg.

  3. Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier tot ongeveer 3mm dik.

  4. Neem kleine taartvormpjes en leg er het deeg in.

    Verwijder het te veel aan deeg die over de rand komt met een mesje.

  5. Leg wat bakpapier in de taartvormpjes en leg er bakbonen in.

    Bak de taartvormpjes blind in een oven van 180°C voor 15min.

  6. Verwijder de bakbonen en het bakpapier.

    Haal de bodems uit de vorm en laat afkoelen.

  7. Maak ondertussen de banketbakkersroom.

    Je kan dit helemaal zelf maken (zie hieronder) of met een mix van cake 'n party.

    Hieraan moet je enkel nog melk toevoegen.

Banketbakkersroom

  1. Meng 1/4 van de melk met de puddingpoeder, eierdooier en suiker.

    Meng tot alles mooi is opgelost.

  2. Breng de rest van de melk aan de kook met de uitgeschraapte vanillestok.

  3. Als de melk kookt, giet je het puddingmengsel beetje per beetje bij de melk en roer goed. Laat ongeveer 1 minuut doorkoken zodat de banketbakkersroom mooi indikt. Laat helemaal koud worden.

  4. Vul de afgekoelde bodems met afgekoelde banketbakkersroom.

Meringue

  1. Maak nu de meringue door het water met de kristalsuiker op te warmen in een pannetje tot 120°C.

  2. Klop de eiwitten stijf op en voeg beetje per beetje de warme suikersiroop toe.

    Klop het schuim helemaal stijf.

  3. Verdeel nu het fruit over de taartjes en werk af met toefjes meringue.

    Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating