Enchillada’s met pulled chicken
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1/2 kl chilipoeder
- 300 ml ketchup
- 3 el bruine suiker
- 1/2 el worcestersaus
- 1/2 el mosterd
- 1 el appelazijn
- peper en zout
- 2 wraps
- cheddarkaas
- 1 avocado
- 1 tomaat
- 1/2 blikje maïs
Instructies
-
Schil de ui en de look en snij fijn.
-
Doe wat olijfolie in een ruime kom en gaar er de ui en look in.
-
Voeg de ketchup, bruine suiker, worcestersaus, mosterd en appelazijn toe.
Roer alles door elkaar.
-
Kruid met peper, zout en chilipoeder.
Leg de 2 kipfilets in de saus.
-
Laat nu 2-3 uur pruttelen op een laag vuurtje (stand 2).
Draai de kip af en toe eens om en roer de saus een door elkaar zodat deze niet aanbrandt.
-
Snij ondertussen de avocado in blokjes.
Verwijder de pitjes van de tomaat en snij ook in blokjes.
-
Meng door elkaar en voeg de maïs toe.
Plaats in de koelkast.
-
Wanneer de kip klaar is, trek je het vlees los met 2 vorken.
Meng de saus door het losgetrokken vlees.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Neem de wraps en verdeel het vlees-sausmengsel er over.
Rol de wraps dicht en leg ze in een ovenschotel met de dichtgerolde kant naar onderen zodat ze niet open kunnen gaan.
-
Verdeel de geraspte of in blokjes gesneden cheddarkaas over de wraps.
Plaat de ovenschotel in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 15-20 min bakken.
-
Verdeel de mengeling van avocado, tomaat en maïs over de warme wraps en dien op.
Smakelijk!
Bron: Libelle Lekker