Enchillada’s met pulled chicken

Enchillada’s met pulled chicken

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1/2 kl chilipoeder
  • 300 ml ketchup
  • 3 el bruine suiker
  • 1/2 el worcestersaus
  • 1/2 el mosterd
  • 1 el appelazijn
  • peper en zout
  • 2 wraps
  • cheddarkaas
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • 1/2 blikje maïs

Instructies

  1. Schil de ui en de look en snij fijn.

  2. Doe wat olijfolie in een ruime kom en gaar er de ui en look in.

  3. Voeg de ketchup, bruine suiker, worcestersaus, mosterd en appelazijn toe.

    Roer alles door elkaar.

  4. Kruid met peper, zout en chilipoeder.

    Leg de 2 kipfilets in de saus.

  5. Laat nu 2-3 uur pruttelen op een laag vuurtje (stand 2).

    Draai de kip af en toe eens om en roer de saus een door elkaar zodat deze niet aanbrandt.

  6. Snij ondertussen de avocado in blokjes.

    Verwijder de pitjes van de tomaat en snij ook in blokjes.

  7. Meng door elkaar en voeg de maïs toe.

    Plaats in de koelkast.

  8. Wanneer de kip klaar is, trek je het vlees los met 2 vorken.

    Meng de saus door het losgetrokken vlees.

  9. Verwarm de oven voor op 180°C.

  10. Neem de wraps en verdeel het vlees-sausmengsel er over.

    Rol de wraps dicht en leg ze in een ovenschotel met de dichtgerolde kant naar onderen zodat ze niet open kunnen gaan.

  11. Verdeel de geraspte of in blokjes gesneden cheddarkaas over de wraps.

    Plaat de ovenschotel in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 15-20 min bakken.

  12. Verdeel de mengeling van avocado, tomaat en maïs over de warme wraps en dien op.

    Smakelijk!

Bron: Libelle Lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *