Zalm met hazelnotenkorst en tomaten-sinaasappelsalade

Zalm met hazelnotenkorst en tomaten-sinaasappelsalade

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 2 zalmfilets
  • 60 g hazelnoten
  • 2 sinaasappels
  • 1 el koolzaadolie
  • 300 g prinsessenbonen
  • 25 tal kerstomaatjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

    Doe de tomaatjes in een ovenschotel en besprenkel met olijfolie.

    Kruid met peper en zout.

  2. Laat de tomaatjes 10min garen in de hete oven.

  3. Top ondertussen de prinsessenbonen en blancheer ze in een ruime kom kokend water voor ongeveer 5 min.  Laat de bonen afkoelen door er koud water te laten over stromen.

  4. Doe de hazelnoten in een blender of Thermomix en maal fijn.

    [Thermomix, 5 sec, stand 6]

  5. Rasp de schil van 1 sinaasappel.

    Meng de zeste van de sinaasappel met de gemalen hazelnoten en de koolzaadolie.

  6. Neem de ovenschotel met tomaatjes uit de oven.

    Leg de stukken zalm bovenop de tomaatjes.

    Besprenkel met olijfolie.

  7. Verdeel de gemalen hazelnoten over de zalmfilets en plaats in de oven.

    Laat bakken voor 10 min in een voorverwarmde oven van 180°C.

  8. Pers de sinaasappel uit boven de afgekoelde boontjes.

    Schil de andere sinaasappel en snij in halve partjes.

  9. Leg de sinaasappelpartjes en de warme tomaatjes op het bonenslaatje.

    Serveer samen met de zalm met hazelnotenkorst.

Inspiratie: De detox kitchen bible

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating