Zalm met hazelnotenkorst en tomaten-sinaasappelsalade
Ingrediënten
- 2 zalmfilets
- 60 g hazelnoten
- 2 sinaasappels
- 1 el koolzaadolie
- 300 g prinsessenbonen
- 25 tal kerstomaatjes
- olijfolie
- peper en zout
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de tomaatjes in een ovenschotel en besprenkel met olijfolie.
Kruid met peper en zout.
-
Laat de tomaatjes 10min garen in de hete oven.
-
Top ondertussen de prinsessenbonen en blancheer ze in een ruime kom kokend water voor ongeveer 5 min. Laat de bonen afkoelen door er koud water te laten over stromen.
-
Doe de hazelnoten in een blender of Thermomix en maal fijn.
[Thermomix, 5 sec, stand 6]
-
Rasp de schil van 1 sinaasappel.
Meng de zeste van de sinaasappel met de gemalen hazelnoten en de koolzaadolie.
-
Neem de ovenschotel met tomaatjes uit de oven.
Leg de stukken zalm bovenop de tomaatjes.
Besprenkel met olijfolie.
-
Verdeel de gemalen hazelnoten over de zalmfilets en plaats in de oven.
Laat bakken voor 10 min in een voorverwarmde oven van 180°C.
-
Pers de sinaasappel uit boven de afgekoelde boontjes.
Schil de andere sinaasappel en snij in halve partjes.
-
Leg de sinaasappelpartjes en de warme tomaatjes op het bonenslaatje.
Serveer samen met de zalm met hazelnotenkorst.
Inspiratie: De detox kitchen bible