Maatjes met pompelmoes en boontjes
Ingrediënten
- 4 verse maatjes
- 1 rode ui
- 1 pompelmoes
- 250 g boontjes
- 2 el wittewijnazijn
- 1/2 el mosterd
- 2 el Griekse yoghurt
- 4-5 aardappelen
Instructies
-
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
Laat de gekookte aardappelen afkoelen.
-
Dop de boontjes en laat deze kort koken in licht gezouten water (5min).
Giet het water af en hou onder stromend koud water.
Laat afkoelen.
-
Snij de schil van de pompelmoes en snij dan de partjes er uit.
Snij hiervoor langs de vliezen zodat je mooie partjes zonder vlies bekomt.
-
Snij de afgekoelde aardappelen in blokjes.
Meng er de yoghurt en mosterd door. (Doe niet alle mosterd in 1 keer er in, proef en voeg toe naar smaak).
-
Snij de boontjes in stukjes en meng er de wittewijnazijn door.
-
Schil de rode ui en snij in ringen.
-
Verdeel de aardappelblokjes over de borden.
Dresseer er de bootjes op en leg er de maatjes bovenop.
-
Verdeel de pompelmoeskwartjes over de borden en werk af met enkele ringen rode ui.
Smakelijk!
Inspiratie: Sofie Dumont