Reuze bruschetta met venkel, aubergine en burrata
Ingrediënten
- 1 grote snede brood
- 1 burrata
- 1 venkel
- 1 aubergine
- 15-20 trostomaatjes
- olijfolie
- 1 teentje look
- 4 el rodewijnazijn
- 2 el geraspte parmezaan
- peper en zout
- oregano
Instructies
-
Snij de aubergine overlangs in plakken.
Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak de aubergines 30 min lang in de voorverwarmde oven.
-
Leg de trostomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.
Kruid met peper en zout.
-
Besprenkel het stuk brood met wat olijfolie en kruid met oregano.
Plaats de tomaatjes en het brood de laatste 10 bakminuten van de aubergines in de oven.
-
Snij de venkel in dunne plakjes met een mandoline.
-
Meng 4 el olijfolie met de rodewijnazijn.
Pers het teentje look hierin uit en kruid met peper en zout.
Meng alles goed.
-
Leg de snede brood op een bord en verdeel er de geraspte parmezaan over.
Leg er de plakken aubergine op samen met de tomaatjes.
-
Verdeel er de plakjes venkel over.
Trek de burrata wat los en verdeel over het bord.
-
Werk af met de dressing van rodewijnazijn en dien op.
Smakelijk!
Bron: Delicious