WK cheesecakejes
Ingrediënten
Bodem
- 100 g oreokoekjes
- 2 el boerenboter
Vulling
- 150 g witte chocolade
- 100 ml room (35% V.G.)
- 150 g roomkaas
- 50 g mascarpone
- 30 g suiker
- gele voedingskleurstof (gel)
Topping
- 100 g diepvries aardbeien
- 4 blaadjes gelatine
- 1 el suiker
Instructies
Bodem
-
Mix de koekjes fijn in een keukenrobot.
[thermomix: 5 sec, stand 6, eventueel langer als nog niet alles fijn is]
-
Smelt de boter en meng deze onder de verkruimelde koekjes.
-
Wanneer je een metalen cupcakevorm gebruikt, plaats dan eerst cupcakepapiertjes in de vormpjes. Bij een silicone cupcakevorm hoeft dit niet.
-
Leg een laagje koekjes in de vormpjes. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
Plaats in de koelkast.
Vulling
-
Smelt de witte chocolade au bain-marie.
-
Klop de room stijf op.
-
Roer de roomkaas met de mascarpone en de suiker door elkaar.
Meng er voorzichtig de opgeklopte room onder.
-
Roer er de gesmolten chocolade door samen met een klein beetje gele kleurstof.
Meng mooi door elkaar zodat je een gele vulling bekomt.
-
Giet de vulling in de vormpjes tot ongeveer een halve centimeter van de boord.
Laat 4-6 uren opstijven in de koelkast.
Topping
-
Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water.
-
Doe de diepvriesaardbeien in een steelpannetje met een klein scheutje water en de suiker. Verwarm zodat de aardbeien ontdooien.
-
Als je een soort van coulis bekomt mix je de grote stukken aardbei fijn tot een aardbeiensausje. Zet het vuur af.
-
Knijp nu de gelatineblaadjes uit en laat ze smelten in het aardbeiensausje.
Giet de aardbeientopping over de cheesecakejes en laat opnieuw opstijven in de koelkast. Na enkele uren in de koelkast kan je de cakejes uit de vorm halen en serveren.
Lukt het niet zo goed om ze uit de vorm te krijgen, dan kan je de cakejes ook even invriezen. Je kan ze dan ingevroren uit de vorm halen en er na laten ontdooien.
Smakelijk!