Tagliata van rund
Hoeveelheid 2 personen
Ingrediënten
- 2 rundsteaks (ong 200g elk)
- rucola
- 6 kerstomaatjes
- 6 gedroogde tomaatjes
- parmezaanschilfers
- balsamicocrème
- peper en zout
Instructies
-
Haal de steaks uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Kruid goed met peper van de molen en grof zout.
-
Laat een klontje boter smelten op een hoog vuur.
Bak de steaks in de hete pan. (voor dunnen steaks 1 min aan elke kant, voor dikkere steaks zeker 2 minuten aan iedere kant). De steak moet nog mooi rood zijn van binnen.
-
Verdeel de rucola over de bordjes.
Halveer de kerstomaatjes en snij de gedroogde tomaten in stukjes.
Verdeel over de borden.
-
Verdeel de parmezaanschilfers over de borden.
-
Snij de steaks in plakjes en leg deze naast elkaar op de rucola.
-
Werk af met de balsamicocrème en eventueel nog wat peper van de molen.
Smakelijk!