Gehaktschotel met groentjes en bloemkoolpuree
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 1 courgette
- 1 stengel selder
- 2 grote wortels
- 500 g gemengd gehakt
- 1 ui
- paneermeel
- gruyèrekaas
- olijfolie
- 1 el boter + extra om het vlees te bakken
- peper en zout
- tijm
- nootmuskaat
Instructies
-
Schil de wortelen en de ui.
Snipper de ui fijn en snij de wortelen in kleine stukjes.
-
Schil de selderstengel en snij ook in kleine stukjes.
Snij de courgette met schil in stukjes.
-
Zet een ruime pot gezouten water op het vuur en breng aan de kook.
Snij de bloemkool in roosjes en laat een 10-tal minuten koken tot je de roosjes makkelijk kan doorprikken.
-
Neem een middelgrote kom en verwarm er een scheutje olijfolie in.
Stoof er de ui met de wortelen in.
-
Voeg er na de courgette en selder toe. Kruid met wat tijm en peper en laat gaar worden.
-
Bak het gehakt in een grote pan in wat boter. Kruid met peper en zout.
-
Als de bloemkool gaar is mix je de bloemkool met een staafmixer tot een puree. Meng er een lepel boter onder en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Neem een ovenschaal en leg het gehakt op de bodem.
Verdeel de groentemengeling hierover.
-
Breng de bloemkoolpuree bovenop de groenten.
-
Breng wat paneermeel over de bloemkoolpuree en werk af met gruyèrekaas.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak de ovenschotel 10 min in de voorverwarmde oven.
Plaats hem daarna nog even onder de grill om een mooi kaaskorstje te verkrijgen.
Smakelijk!
Inspiratie: 15gram.be