Ovenschotel met kip, wortelen, maïs en filodeeg
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 500 g wortelen
- 200 g champignons
- 300 g maïs (blik)
- 1 ui
- 2 teentjes look
- tijm
- 2 el bloem
- 200 ml kippenbouillon
- 3 vellen filodeeg
- kippenkruiden
- peper en zout
Instructies
-
Schil de ui en de look.
Snipper fijn en stoof in hete olijfolie.
-
Schil de wortelen en snij in schijfjes.
Voeg deze toe aan de wortelen. Voeg een klein scheutje water toe en zet het vuur iets zachter. Laat de wortelen zacht worden.
-
Snij de champignons in schijfjes en voeg bij de andere groenten.
Kruid met zwarte peper en tijm.
-
Snij de kipfilets in kleine blokjes
Verwarm een pan met een scheutje olijfolie.
-
Kruid de kippenblokjes met kippenkruiden en bak aan in de pan tot ze mooi bruin zien.
-
Breng de gebakken kippenblokjes bij de groenten.
Voeg de 2 el bloem toe en roer alles goed door elkaar.
-
Voeg de kippenbouillon toe en laat zachtjes koken zodat de saus (sap van groenten en vlees) indikt.
-
Voeg de maïs toe en kruid met peper en zout.
Laat nog 5 min verder opwarmen.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Neem een ovenschotel en olie deze in.
Breng de groenten-kip vulling in de ovenschotel over.
-
Neem wat boter of olie en een borsteltje.
Wrijf beide kanten van de vellen filodeeg in met de boter/olie.
-
Schik de vellen filodeeg op de groenten-kip vulling.
Plaats in de oven en bak voor 15min in een voorverwarmde oven van 200°C.
Smakelijk!
Inspiratie: healthyfood.co.uk