Aziatische zalm met zoete aardappel

Aziatische zalm met zoete aardappel

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 2 stukken zalmfilet
  • 2 zoete aardappels
  • 100 g erwtjes (diepvries)
  • 1 citroengras
  • 1 limoen
  • 1 stukje gember (ong 2,5cm)
  • 2 teentjes look
  • 1 tl sesamolie
  • 150 ml groentebouillon
  • 150 ml kokosmelk
  • soyasaus

Instructies

  1. Was de zoete aardappel en snij hem in dunne schijfjes.

  2. Neem een ovenschotel en wrijf deze in met olie.

    Schik er de schijfjes zoete aardappel geschrankt in zodat ze elkaar overlappen.

  3. Verwarm de oven op 190°C.

  4. Snij een stukje limoengras zeer fijn.

    Schil de gember en snij ook dit stukje zeer fijn.

  5. Schil de teentjes look en snij fijn.

    Meng het fijngesneden citroengras met de gember, de look en de sesamolie.

  6. Voeg de kokosmelk en de groentebouillon toe aan het kruidenmengsel.

    Roer alles goed door elkaar en giet dit uit over de zoete aardappelschijfjes.

  7. Rasp de schil van de limoen over de ovenschotel en voeg er na ook het sap van de limoen toe.

  8. Plaats de schotel in de voorverwarmde oven en laat 20 min bakken.

    Na 20 min leg je de stukken zalm bovenop de aardappelschijfjes en laat deze nu nog eens 10 min bakken.

  9. Laat ondertussen een kommetje water koken.

    Kook de diepvrieserwtjes voor ongeveer 5 min. Giet af en hou aan de kant.

  10. Als de vis gaar is, haal je de ovenschotel uit de oven.

    Giet wat soyasaus over de stukken zalm en werk de schotel af met de gekookte erwtjes.

    Smakelijk!

Inspiratie: Jamie Olivier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating