Spaghetti carbonara met kip, erwten en champignons
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 1 teentje look
- 200 g spaghetti
- 150 g erwten (diepvries)
- 250 g champignons
- 6 el Griekse yoghurt
- parmezaanschilfers
- amandelschilfers
- kippenkruiden
- peper en zout
Instructies
-
Kook de spaghetti in een ruime kom zoals aangegeven op de verpakking.
1 min voor de spaghetti gaar is voeg je de diepvries erwten toe.
Laat deze 1 min meekoken en giet dan het water af.
Hou een kleine hoeveelheid kookvocht aan de kant.
-
Schil de look en snij fijn.
Snij de champignons in schijfjes.
Verwarm olie in een ruime pan en stoof er de look en champignons in.
-
Snij de kipfilets in stukken. Kruid met kippenkruiden en peper en zout.
-
Laat de kippenblokjes meebakken met de champignons.
-
Voeg de gekookte spaghetti en de erwten toe aan de pan met kip en champignons.
Roer alles door elkaar en warm op een zacht vuurtje verder op.
-
Klop het ei met de Griekse yoghurt in een apart kommetje los.
Meng dit onder de pasta.
-
Voeg wat van het apart gehouden kookvocht toe om de saus dunner te maken.
-
Verdeel de pasta in de bordjes.
Werk af met parmezaanschilfers en amandelschilfers.
Smakelijk!
Inspiratie: healthyfood.co.uk