
Champignon-parmezaan quinoamuffin (glutenvrij)
Hoeveelheid 4 stuks
Ingrediënten
- 75 g quinoa
- 2 kleine eieren
- 30 g gemalen parmezaan
- 1 el olijfolie
- 4 lente uitjes
- 75 g champignons
- tijm
- 1 kl pompoenpitten
- 1 kl sesamzaden
- peper en zout
Instructies
-
Kook de quinoa zoals beschreven op de verpakking.
Laat uitlekken en afkoelen.
-
Snij de uitjes en de champignons fijn.
Stoof ze in een kommetje met olijfolie.
Kruid met peper, zout en tijm.
-
Verwarm de oven op 180°C
-
Doe de quinoa samen met de helft van de gemalen parmezaan in een mengkom.
Doe hier ook de zachtgestoofde champignons bij en 2 kleine eitjes.
Roer alles door elkaar.
-
Verdeel de massa over siliconen muffinvormpjes.
Bestrooi met sesamzaadjes, pompoenpitten en de rest van de gemalen parmezaan.
-
Plaats in de voorverwarmde oven en laat 20 min bakken.
Haal uit de oven en laat zeker 10 min afkoelen in de vorm.
Smakelijk!
Bron: healthyfood.co.uk