Geitenkaasje in filodeeg met Luikse stroop
Ingrediënten
- 2 vellen filodeeg
- 2 geitenkaasjes (crottin de Chavignol)
- een halve appel
- 3 el rode porto
- 2 el Luikse stroop
- boter
Instructies
-
Wrijf de vellen filodeeg in met boter en een borsteltje.
Draai de vellen om en beboter ook de andere zijde van het filodeeg.
-
Snij de geitenkaasjes in 4 tot in het midden, zodat ze mooi open vallen.
Leg deze in het midden van het vel filodeeg.
-
Schil de appel en verwijder het klokhuis.
Snij ik kleine stukjes en verdeel over de filodeeg vellen.
-
Vouw de filodeeg langs boven op tot kleine zakjes.
Rol een stukje aluminiumfolie op en gebruik het om de filodeeg samen te houden.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Breng ondertussen de porto in een sauspannetje en roer er de Luikse stroop onder. Zet op een zacht vuurtje en laat smelten.
-
Bak de filodeegzakjes in een voorverwarmde oven van 180°C voor 10-15 min.
Serveer met de saus van porto en Luikse stroop.
Smakelijk!