Tartiflette

Tartiflette

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 150 g spekblokjes
  • 1 teentje look
  • tijm
  • 1 sjalot
  • 4 aardappelen
  • 1 Tartiflettekaas
  • witte wijn
  • peper en zout

Instructies

  1. Neem een pan die ook in de oven mag.

    Zet op het vuur en laat een klein beetje boter smelten.

  2. Bak de spekblokjes krokant.

  3. Snij de sjalot in ringen en de look in kleine stukjes.

    Bak deze mee met de spekblokjes.

  4. Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes.

    Leg de aardappelplakjes op het gebakken spek.

  5. Kruid met peper,zout en tijm.

    Overgiet met de wijn tot alles bijna onder staat.

  6. Leg aluminiumfolie op de aardappelen, maar zorg er voor dat de rand vrij blijft zodat de stoom langs daar kan ontsnappen.

  7. Verwarm de oven voor op 170°C.

    Plaats de pan in de oven en bak voor 25min.

  8. Haal na 25min de aluminiumfolie er af.

    Snij de tartiflettekaas overlangs (plat) in 2. Leg de 2 helften van de kaas op de aardappelen met de korst naar beneden.

  9. Plaats voor 10 min onder de grill.

    Smakelijk!

Bron: Piet Huysentruyt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating