Tartiflette
Ingrediënten
- 150 g spekblokjes
- 1 teentje look
- tijm
- 1 sjalot
- 4 aardappelen
- 1 Tartiflettekaas
- witte wijn
- peper en zout
Instructies
-
Neem een pan die ook in de oven mag.
Zet op het vuur en laat een klein beetje boter smelten.
-
Bak de spekblokjes krokant.
-
Snij de sjalot in ringen en de look in kleine stukjes.
Bak deze mee met de spekblokjes.
-
Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes.
Leg de aardappelplakjes op het gebakken spek.
-
Kruid met peper,zout en tijm.
Overgiet met de wijn tot alles bijna onder staat.
-
Leg aluminiumfolie op de aardappelen, maar zorg er voor dat de rand vrij blijft zodat de stoom langs daar kan ontsnappen.
-
Verwarm de oven voor op 170°C.
Plaats de pan in de oven en bak voor 25min.
-
Haal na 25min de aluminiumfolie er af.
Snij de tartiflettekaas overlangs (plat) in 2. Leg de 2 helften van de kaas op de aardappelen met de korst naar beneden.
-
Plaats voor 10 min onder de grill.
Smakelijk!
Bron: Piet Huysentruyt