Varkenshaasje met tagliatelle en champignon-graanmosterdsaus

Varkenshaasje met tagliatelle en champignon-graanmosterdsaus

Hoeveelheid 4 personen

Ingrediënten

  • 700 g varkenshaasje
  • 300 g tagliatelle
  • 400 g gemengde bospaddenstoelen

Saus

  • 500 g champignons
  • 1 sjalot
  • 3 dl kippenbouillon
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2-3 el graanmosterd
  • rozemarijn

Instructies

Saus

  1. Schil de sjalot en snij fijn.

    [thermomix: 5sec, stand 5]

    Snijd de champignons in stukjes.

  2. Stoof de sjalot glazig in wat boter samen met de champignons.

    [thermomix: 5min, 100°C, stand 1]

  3. Blus met witte wijn en de kippenbouillon.

    Laat inkoken voor een 10-tal minuten.

    [thermomix: 10min, 100°C, stand 1]

  4. Mix het sausje zeer fijn.

    [thermomix: 30 sec, stand 8-10]

    Werk af met de mosterd. (voeg toe naar smaak)

  5. Laat verder inkoken

    [thermomix: tijd zelf te kiezen, 100°C, stand 1, potje verwijderen van het deksel]

  6. Kruid met peper, zout en rozemarijn.

Afwerking

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. Bak het vlees in een hete pan met boter zodat het langs alle kanten een bruin korstje heeft.

  3. Leg het vlees in een ovenschotel en plaats in de oven.

    Laat verder garen in de oven tot de kerntemperatuur 62°C heeft (rosé).

  4. Bak de bospaddenstoelen in de pan van het vlees.

  5. Kook de pasta in gezouten water.

    Dien op als het vlees gaar is.

    Smakelijk!

Inspiratie: Hap-en-tap

3 antwoorden op “Varkenshaasje met tagliatelle en champignon-graanmosterdsaus”

  1. Ik heb dit gemaakt met mijn thermomix, maar mijn saus was helemaal niet gebonden, was veel te dun… wat kan er foutgegaan zijn?

    1. Dag Karlien

      Het sausje is op zich ook zeer dun.
      Eventueel kan je het langer laten inkoken nadat het gemixt is. Wel potje van de Thermomix verwijderen zodat het vocht kan verdampen en ontsnappen.
      Als je het sausje meer gebonden wenst kan je het ook altijd wat binden met maizena en laten inkoken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating