Bloemkoolpizza met rode biet en geitenkaas
Ingrediënten
Bodem
- 1 kleine bloemkool
- 1 ei
- 50 g geraspte parmezaan
- tijm
- zout en peper
Toppings
- tomatensaus
- 1 rode biet (gekookt)
- 100 g geitenkaas
- pijnboompitten
- rode ui
- rucola
Instructies
-
Snijd de bloemkool in roosjes.
Breng deze in een blender en mix ze fijn.
[thermomix: 6-10 sec, stand 6]
-
Stoom de bloemkoolroosjes voor 5min.
Dit kan je in een stoomoven doen of je brengt water aan de kook en houdt de bloemkoolroosjes in een zeefje boven het kokend water.
-
Laat even afkoelen.
Doe de bloemkool dan in een verse handdoek en wring deze uit zodat al het vocht uit de bloemkool verdwijnt.
-
Doe de bloemkool dan in een mengkom.
Roer er het ei en de parmezaan door.
-
Kruid met peper, zout en tijm.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Breng het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Leg bovenop het deeg nog een vel bakpapier en rol zo het deeg uit met een deegrol. Zorg dat het ongeveer overal 5mm dik is.
-
Haal het bovenste vel bakpapier nu weg.
Bak de pizzabodem in een voorverwarmde oven voor ongeveer 20min.
-
Laat even afkoelen.
Toppings
-
Wrijf de pizzabodem in met de tomatensaus.
-
Verdeel er de in plakjes gesneden rode biet over en de ringen van rode ui.
-
Snijd de geitenkaas in stukjes en verdeel deze ook over de pizza.
-
Strooi als laatste wat pijnboompitten er over en werk af met rucola.
-
Bak de pizza kort voor het opdienen ongeveer 8 min in een oven van 200°C.
Smakelijk
Inspiratie: Hellofresh