Pladijsfilet met knolselder en pastinaak
Ingrediënten
- 4 pladijsfilets
- 2 pastinaken
- 4 grote aardappelen
- 1/2 grote knolselder
- melk
- boter
- nootmuskaat
- peper en zout
Sausje
- 1 el boter
- 1 el bloem
- 100 ml witte wijn
- 200 ml visbouillon
- 200 ml room
- 1 scheutje cognac
- 1 kl tomatenpuree
- tijm
- peper en zout
Instructies
-
Schil de knolselder, de pastinaak en de aardappelen.
Snijd alles in grote stukken.
-
Breng water aan de kook in een grote kom.
Kook de groenten voor ongeveer 20min.
-
Stamp de groenten tot een puree.
-
Voeg een klont boter toe.
Voeg melk toe om de puree wat smeuïger te maken.
-
Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Sausje
-
Maak een roux met de boter en de bloem.
-
Voeg de visbouillon en de witte wijn toe.
Roer goed los.
-
Voeg de room toe en de tomatenpuree.
-
Breng op smaak met peper, zout, tijm en een scheutje cognac.
(als de saus te dik is, voeg je een scheutje water toe)
-
Bak de vis in een hete pan met olijfolie.
-
Verdeel de puree over de bordjes.
Leg er de vis op en werk af met het sausje.
Smakelijk!
bron: njam.tv