Burger in pittabroodje met feta en paprikasausje
Ingrediënten
- 6 pitabroodjes
- rucola
- 100 g feta
Burger
- 500 g gehakt
- 1 el bloem
- komijnpoeder
- 3 el yoghurt natuur
- 1 ei
- 2 teentjes look
- 2 sjalotten
- 1 bosje peterselie
Krielaardappeltjes
- 600 g krielaardappeltjes
- rozemarijn
- olijfolie
- 1 citroen
Paprikasausje
- 2 el plattekaas
- 1 el room
- 2 el paprikatapenade
- peper en zout
Instructies
Krielaardappeltjes
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Maak de krielaardappeltjes proper.
Snijd ze in kwartjes.
-
Meng de aardappeltjes in een ovenschaal met olijfolie, sap van 1 citroen, peper, zout en rozemarijn.
-
Bak de aardappeltjes in de voorverwarmde oven voor 30min.
Burger
-
Snijd de sjalotten en look fijn.
-
Meng de sjalotten en de look met het gehakt samen met het komijnpoeder, de fijngehakte peterselie, peper en zout.
-
Kneed er de bloem, yoghurt en het ei door.
Laat het gehaktmengsel een half uur opstijven in de koelkast.
-
Verbrokkel ondertussen de feta en was de rucola.
Paprikasausje
-
Meng de paprikatapenade met de platte kaas en de room.
Kruid met peper en zout.
Afwerking
-
Maak 6 burgers van het gehaktmengsel en bak deze in een hete pan met olijfolie gaar.
-
Verwarm de pitabroodjes zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd ze open.
-
Vul de broodjes met rucola, de burger en feta.
Werk af met het paprikasausje.
-
Serveer samen met de krielaardappeltjes.
Tip
Zeer lekker met lamsgehakt. Maar kan ook perfect met varkens-rund gehakt.
bron: Libelle Lekker