Pasta met scampi, currysaus en appeltjes
Ingrediënten
- 20 tal scampi's (hoeveelheid is afhankelijk van de grootte)
- 1 sjalot
- 2 appels
- 400 ml kokosmelk
- 1 stengel citroengras
- 8 kerstomaatjes
- 2 kl currypoeder
- 400 ml kippenbouillon
- 200 ml volle room
- cayennepeper
- 1 kl limoensap
- piment d'espelette
- boter
- 300 g tagliatelle
Instructies
-
Laat de scampi's ontdooien.
-
Snijd de sjalot fijn en schil de appels.
Snijd de appels in blokjes.
-
Doe een klontje boter in een kookpot.
Stoof er de sjalot in.
-
Voeg de appelblokjes toe en laat mee bakken.
-
Snijd het citroengras in zeer fijne stukjes. Voeg toe aan de kookpot.
-
Halveer de tomaatjes en voeg deze ook toe.
-
Kruid met de curry en peper en zout.
-
Voeg de kippenbouillon toe tot alles juist onderstaat.
Laat voor ongeveer 20 min op een laag vuurtje pruttelen.
-
Pel de scampi's, verwijder het darmkanaal en dep droog op wat keukenpapier.
-
Na 20 min pruttelen haal je de kookpot van het vuur.
Voeg de kokosmelk, room, limoensap en een klontje boter toe.
-
Mix alles samen mooi fijn.
Kruid met peper, zout, een beetje cayennepeper en wat piment d'espelette.
-
Hou de saus warm.
Zet ondertussen een kom met gezouten water op het vuur voor de pasta.
-
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
-
Doe wat olijfolie of boter in een pan en bak de scampi's mooi bruin.
Kruid ze met peper, zout en piment d'espelette.
-
Vul de bordjes met de tagliatelle. Giet er wat saus over en verdeel er de scampi's over.
Smakelijk!
Tip
Voor wie graag koriander lust kan wat verse koriander onder de saus mixen.
inspiratie: njam.tv