Gnocchi in spinazie-tomatensaus met geitenkaas

Gnocchi in spinazie-tomatensaus met geitenkaas

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 500 g gnocchi
  • 200 g babyspinazie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g verse geitenkaas
  • een scheutje kookroom
  • pijnboompitten
  • 1 bosje verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies

  1. Zet een pot met gezouten water op het vuur en breng aan de kook.

  2. Breng de gnocchi in het kokende water en laat koken tot de gnocchi boven komt drijven. Giet af en laat wat uitlekken.

  3. Schil de sjalotten en knoflook en snijd fijn.

  4. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit er de sjalot en look in.

  5. Voeg de gnocchi toe en laat meebakken.

    Kruid met peper en zout.

  6. Voeg de tomatenblokjes toe en zet het vuur lager.

  7. Voeg de spinazie in verschillende keren toe. Roer deze goed door de tomatensaus tot de spinazie slinkt. Voeg dan opnieuw wat spinazie toe. Doe dit tot alle spinazie onder de tomatensaus gemengd is.

  8. Snijd de geitenkaas in stukken en voeg toe aan de tomatensaus.

    Laat smelten.

  9. Roer een klein scheutje kookroom door de saus.

  10. Snijd de verse basilicum fijn en roer door de saus.

    Kruid met peper en zout.

  11. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie.

  12. Serveer de gnocchi met de saus en werk af met de pijnboompitten en enkele blaadjes verse basilicum.

    Smakelijk!

bron: hellofresh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating