Rijstpudding
Hoeveelheid 12 kleine potjes
Ingrediënten
- 1 l volle melk
- 130 g witte rijst
- 75 g kristalsuiker
- 1 doosje saffraan
- 2 eierdooiers
- 1 vanillestokje
- 1 klontje hoeveboter
- bruine suiker
Instructies
-
Spoel de rijst af en laat uitlekken.
-
Doe de melk in een grote kookpot samen met de suiker, saffraan en het merg van de vanillestok.
-
Breng aan de kook.
-
Voeg de rijst toe aan de melk en laat voor 30min op een zacht vuurtje gaar worden. Roer regelmatig alles om zodat het niet aanbrandt.
-
De rijstpap zal nog verdikken als hij afkoelt.
Neem dus na 30min de pot van het vuur.
-
Voeg de eierdooiers toe en roer direct onder de massa zodat het eigeel geen tijd krijgt om te stollen.
-
Voeg een klontje hoeveboter toe en laat afkoelen.
-
Strooi bruine suiker bovenop voor het serveren.
bron: lekker van bij ons