Indiase curry met bloemkool en kikkererwten
Ingrediënten
- olijfolie
- 2 kl tikka masala curry
- 2 dl kokosmelk
- 125 g kikkererwten (blik)
- 200 g tomatenstukjes (blik)
- 20 g gember
- harissa
- 1 teentje look
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 1 bloemkool
- kurkumapoeder
- paprikapoeder
- komijnpoeder
- peper en zout
Instructies
-
Snij de bloemkool in kleine roosjes en de paprika in reepjes.
-
Doe een scheut olijfolie in een wokpan en bak er de bloemkool en paprika in.
-
Zet het vuur iets zachter om de rest van de ingrediënten toe te voegen.
-
Pel de rode ui en snijd in halve ringen.
Voeg toe aan de wok.
-
Schil de gember en snijd er zeer fijne blokjes van.
Roerbak mee met de andere groenten.
-
Pel de look, hak fijn en voeg toe aan de wok.
-
Voeg wat harissa toe en meng onder de groenten.
Opgepast met harissa. Dit is zeer pikant.
-
Kruid de groenten met kurkuma, komijnpoeder, paprikapoeder en peper en zout.
-
Voeg 2 kl tikka masala toe en laat de kruiden kort bakken.
-
Giet de tomatenblokjes en de kokosmelk bij de groenten.
-
Voeg een klein beetje water toe en laat ongeveer 20min op een zacht vuurtje pruttelen.
-
Spoel de kikkererwten ondertussen af onder kraantjeswater en laat uitlekken.
-
Voeg de kikkererwten als laatste toe.
Laat ze nog even mee pruttelen.
-
Als de bloemkool gaar is kan je opdienen.
Smakelijk!
Tip
Je kan de borden afwerken met een takje koriander. Ikzelf lust dit niet, dus ik heb dit achterwege gelaten.
bron: Dagelijkse kost