Broccolicrème met kabeljauw in een kokoskorstje
Ingrediënten
Vis
- 4 stukken kabeljauw of andere witte vis
- 2 eieren
- bloem
- 100 g geraspte kokos
- peper en zout
Broccolicrème
- 1 broccoli
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 50 ml water
- 1 blokje kippenbouillon
Salsa
- 1 rode ui
- 1 tomaat
- peper en zout
- 4 stukken cracker
Instructies
Vis
-
Kruid de stukken vis met peper en zout.
-
Zet 3 bordjes klaar: 1 met bloem, 1 met de opgeklopte eieren en 1 met de geraspte kokos.
-
Paneer de stukken vis door ze eerst in de bloem te wentelen, daarna door het ei en als laatste door de kokos.
Leg de vis aan de kant.
Broccolicrème
-
Snijd de ui en de look fijn.
[thermomix: 5 sec, stand 5]
Stoof deze in wat boter.
[thermomix: 5 min, 100°C, stand 1]
-
Snijd de broccoli in roosjes.
Stoom of kook de broccoliroosjes in licht gezouten water.
-
Breng de broccoli en gestoofde ui en look in een blender.
-
Voeg 50ml water aan toe en een blokje kippenbouillon.
Mix alles met de blender.
[thermomix: 15 sec, stand 6-7]
-
Kruid met peper en zout en hou warm.
Salsa
-
Snijd de rode ui en de tomaat in fijne blokjes.
Meng deze onder elkaar en kruid met peper en zout.
-
Afwerking
-
Bak de stukken vis goudbruin in een pan met wat vetstof.
-
Lepel de warme broccolicrème in het midden van het bord.
Leg hierop het stuk vis.
-
Werk af met de salsa en een stuk cracker.
Smakelijk!
inspiratie: Libelle Lekker