Zadencrackers met broccolispread
Ingrediënten
Crackers
- 40 g pompoenpitten
- 35 g maanzaad
- 40 g sesamzaad
- 35 g chiazaad
- 1 kl uienpoeder
- 1 snuifje zout
- 125 ml water
Broccolispread
- 1 broccoli
- 2 el Boursin
- 1 el roomkaas
- peper en zout
Instructies
Crackers
-
Doe alle zaden in een kom en meng door elkaar.
-
Meng er het uienpoeder, zout en water onder.
-
Laat het mengsels voor zeker 15min rusten.
-
Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Leg een ander vel bakpapier op het mengsel en rol met een deegrol de massa zo dun mogelijk open.
-
Verwijder voorzichtig het bovenste vel bakpapier.
-
Verwarm de oven voor op 150°C.
-
Bak de cracker voor 30min in een voorverwarmde oven.
Laat afkoelen.
Broccolispread
-
Was de broccoli en snijd in roosjes.
-
Stoom de broccoli of kook in een kom met gezouten water.
-
Als de broccoli gaar is, laat je hem eerst wat afkoelen.
-
Breng de broccoliroosjes in een blender of thermomix.
[thermomix: 6 sec, stand 6]
-
Voeg 2 el Boursin en 1 el roomkaas toe.
-
Mix alles fijn en kruid met peper en zout.
[thermomix: 15 sec, stand 3]
Tip
Ook lekker om er geraspte cheddar over te strooien en even terug in de oven te zetten totdat de kaas gesmolten is.
bron crackers: Steffi Vertriest
Eén antwoord op “Zadencrackers met broccolispread”