Winterse gehaktschotel met fruit
Ingrediënten
- 500 g gemengd gehakt
- 150 g Gorgonzola
- 2 uien
- 2 zoete appels
- 2 peren
- 1 rol bladerdeeg
- amandelschilfers
- ras-el-hanout
- boter
- peper en zout
Instructies
-
Bak gehakt bruin in een pan met boter.
Maak het gehakt goed los met een vork terwijl het bakt.
-
Kruid het gehakt met ras-el-hanout, peper en zout.
-
Neem een ovenschotel en boter deze in.
-
Verdeel het gehakt over de ovenschotel.
-
Schil de uien en snijd in dunne ringen.
-
Schil de appels en peren. Verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
-
Stoof de uien in een kom met boter.
Kruid met peper en zout.
-
Leg de uien in de ovenschotel bovenop het gehakt.
-
Doe nog een klein beetje boter in de kom waarin je de uien stoofde.
-
Breng hierin nu de fruitblokjes en laat deze kort even stoven.
-
Verdeel dan de kortgebakken fruitblokjes op de uien.
-
Snijd de Gorgonzola in plakjes.
Leg deze bovenop het fruit in de ovenschotel.
-
Leg hierover een vel bladerdeeg die dezelfde grootte heeft als de ovenschotel.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Smeer het bladerdeeg in met wat boter en een borsteltje.
Je kan ook wat boter smelten en dit dan over het bladerdeeg verdelen.
-
Maak kleine gaatjes in het bladerdeeg met een mesje zodat de warme lucht kan ontsnappen.
-
Strooi tenslotte wat amandelschilfers over het bladerdeeg.
-
Plaats de gehaktschotel in de oven en bak 25 min in een voorverwarmde oven van 180°C.
Smakelijk!
bron: Libelle Lekker