Linguine met champignons en gehaktballetjes
Ingrediënten
- 300 g gemengd gehakt
- 250 g linguine
- 250 g champignons
- 2 sjalotten
- 1 el paneermeel
- 3 el platte kaas (vol)
- 1 el tijm
- olijfolie
- peper en zout
Instructies
-
Snijd de sjalotten fijn en fruit ze glazig in een beetje olijfolie.
-
Kneed het gehakt samen met een eetlepel van de gestoofde sjalotjes en een eetlepel paneermeel.
-
Kruid het gehakt met peper en zout.
Rol er middelgrote balletjes van.
-
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in een voorverwarmde oven van 230°C voor ong 15min.
-
Snijd de champignons in plakjes en voeg bij de overgebleven sjalotten.
-
Bak de champignons kort op een middelhoog vuur.
-
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Neem 200ml kookvocht van de pasta en giet deze bij de champignons.
Breng aan de kook en laat voor de helft inkoken.
-
Haal de pot van het vuur en roer er de platte kaas en de tijm door.
Kruid met peper en zout.
-
Serveer de pasta met de champignonsaus en de gehaktballetjes.
inspiratie: libelle lekker