Gegrilde zeebaars met tarwe en een fris sausje
Ingrediënten
- 300 g zeebaarsfilet met vel
- 200 g Ebly tarwe
- 1 el peterselie
- 1/2 limoen
- 1 sjalot
- harissa
- olijfolie
- peper en zout
Sausje
- 1 groene frisse appel
- 100 g gerookte sprotjes
- 4 el platte kaas
- 2 el kruidenkaas
- 1 el limoensap
- 1 koffielepel mierikswortelpasta
- peper en zout
Instructies
-
Verhit olijfolie in een ovenbestendige pan en bak de visfilets aan beide kanten kort aan.
-
Druppel nog wat olijfolie over de vis.
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Snijd een sjalotje fijn en stoof het in een beetje olijfolie.
-
Voeg de tarwe toe en 400ml water.
-
Kook voor 10min tot al het water weg is en haal van het vuur.
-
Kruid met peper en zout.
Voeg enkele toefjes harissa toe. De hoeveelheid hangt af van hoe pikant je het wenst.
-
Breng op smaak met het sap en de schil van de limoen.
-
Snijd de peterselie fijn en meng dit onder de tarwe.
-
Bak de vis voor 5min in de oven op 200°C.
Maak ondertussen het sausje.
Sausje
-
Snijd de appel in fijne blokjes.
Snijd de sprotjes ook in kleine stukken.
-
Meng de plattekaas, kruidenkaas, mierikswortelpasta en het limoensap door elkaar.
-
Roer er de appelblokjes en stukjes sprot door.
Kruid af met peper en zout.
-
Haal de vis uit de oven en leg deze bovenop de tarwe.
Werk af met een schepje frisse saus.
IDEE
-
Als je nog wat van het sausje over hebt kan je het perfect gebruiken op een granentoast als gezonde lunch.