Gebakken coquilles met citroen-saffraansausje
Ingrediënten
- 1/2 venkel
- 10 cl groentebouillon
- 1 cl witte wijn
- 1 snuifje saffraanpoeder of enkele saffraandraadjes
- 1/2 citroen
- 1/2 koffielepel Maizena
- 1 snuifje suiker
- 4 grote coquilles
- olijfolie
- takjes peterselie
Instructies
-
Snijd de venkel in dunne reepjes
-
Verhit olijfolie een pannetje en stoof de venkel.
-
Blus met de groentebouillon en de witte wijn.
-
Breng aan de kook en vroeg de saffraan toe.
Roer alles mooi door elkaar.
-
Was de citroen, rasp de schil en meng de zeste door de venkel.
-
Pers het sap van een halve citroen uit.
-
Meng de maizena los in het citroensap.
Giet dan het citroensap met de maizena bij de venkel.
Roer goed zodat het sausje gaat binden.
-
Voeg suiker, peper en zout toe.
-
Dep de coquilles droog en kruid met peper en zout.
-
Verhit olijfolie in een grillpan.
Bak de coquilles ongeveer 1 minuut aan elke kant.
-
Lepel de citroen-saffraansaus in een bordje en schik er de coquilles op.
Werk af met een takje peterselie
bron: hap-en-tap.be