
Oosters stoofpotje
Ingrediënten
- 600 g scampi's
- 200 g rijst
- 2 rode paprika's
- 200 g peultjes
- 1 grote wortel
- 1 bos lente-ui
- 1 teentje knoflook
- 400 ml groentebouillon
- 600 ml kokosmelk
- 1 limoen
- 1 el rode currypasta
- verse gember
- peper en zout
Instructies
VOORBEREIDINGEN
-
Ontdooi de scampi's pel ze en ontdarm.
-
Snijd de paprika's, wortel en peultjes in fijne reepjes.
Snijd het bosje lente-ui in stukjes.
BEREIDING
-
Verhit wat olijfolie in een wokpan of tajine.
Voeg de currypasta toe en laat kort bakken.
-
Voeg de fijngesnipperde knoflook toe en wat geraspte gember.
Bak dit enkele minuten mee.
-
Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en laat koken.
-
Voeg de groenten toe en laat sudderen op een zacht vuurtje.
Kruid met peper en zout.
-
Breng water aan de kook voor de rijst.
Kook de rijst zoal op de verpakking beschreven staat.
-
Terwijl de rijst kookt voeg je de scampi's toe aan het stoofpotje en laat verder sudderen.
-
Als de rijst gaar is, rasp je de limoenschil over de rijst.
Meng de zeste door de rijst.
-
Dien het stoofpotje op met de rijst.
Tip: werk af met verse koriander.
bron: 15gram.be