Ga terug
Print

Tonijn met bulgur, geroosterde bloemkool en broccoli en avocado

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 2 stukken tonijn
  • een kleine bloemkool
  • 1/2 broccoli
  • 5 radijzen
  • 1 avocado
  • 150 g bulgur
  • verse munt
  • olijfolie
  • peper en zout
  • komijnpoeder
  • paprikapoeder
  • oregano
  • tijm
  • 25 g Griekse yoghurt
  • 1 el limoensap

Instructies

  1. Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking.

  2. Snij de bloemkool en de broccoli in kleine roosjes.

    Verdeel deze over een ovenschaal.

  3. Besprenkel de groenten met wat olijfolie en kruid met een snuifje paprikapoeder, komijnpoeder, tijm, oregano, peper en zout.

  4. Verwarm de oven voor op 220°C.

    Rooster de groenten voor 10 min in de hete oven.

  5. Na deze 10 min verdeel je de bulgur door de groenten en leg je de tonijnsteaks er bovenop.

    Plaats nu terug in de warme oven en laat 10 min garen.

  6. Snij de avocado in 2 delen.

    Snij het ene deel in partjes en hou aan de kant.

  7. Het andere deel van de avocado mix je samen met de Griekse yoghurt en het limoensap. Kruid met wat peper en zout.

  8. Was de radijzen, verwijder de bladeren en snij ze in partjes.

  9. Haal de schotel uit de oven en werk af met de verse munt en de partjes avocado en radijs.

  10. Dien op met de avocadocrème.

    Smakelijk!