Pavlova’s met lemoncurd en rood fruit

Pavlova's met lemoncurd en rood fruit

Hoeveelheid 4 pavlova's

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl maizena
  • 1/2 tl azijn
  • 200 ml room (VG >35%)
  • rood fruit
  • pistachenoten

Lemoncurd (ong 350g)

  • 1 ei
  • 120 g citroensap
  • zeste van 2 citroenen
  • 100 g kristalsuiker
  • 2 tl maizena
  • 75 g boter
  • een snuifje zout

Instructies

Pavlova's

  1. Verwarm de oven op 120°C (boven- en onderwarmte).

  2. Scheid de eieren. Hou het eigeel voor de lemoncurd.

    Klop de eiwitten rustig op en voeg ondertussen de kristalsuiker en vanillesuiker toe.

    Klop tot je een stevig, glanzend schuim bekomt.

  3. Voeg de maizena en azijn toe en klop nog even kort alles door elkaar.

  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het eiwitschuim in 4 hoopjes op het papier.

    Duw met een lepel een kleine holte in het midden van de hoopjes.

    Hier zal dan de vulling in passen.

  5. Bak de pavlova's 1 uur in de voorverwarmde oven.

    Laat ze daarna afkoelen in de oven met de deur op een kiertje.

Lemoncurd

  1. Maak ondertussen de lemoncurd.

    Pers de citroenen en meng de maizena met een beetje citroensap.

  2. Doe de 2 eigelen (zie pavlova's), het hele ei, citroensap, citroenzeste, suiker, snuifje zout, de boter en de opgeloste maizena in een steelpannetje.

  3. Verwarm dit langzaam en blijf roeren tot het gaat binden (75-80°C).

  4. Doe de lemoncurd in een kom. Laat afkoelen en plaats dan in de koelkast.

Afwerking pavlova's

  1. Als de lemoncurd is afgekoeld, klop je de room stijf.

    Meng 120g koude lemoncurd onder de opgeklopte room.

  2. Neem de afgekoelde pavlova's en werk ze af kort voor het serveren.

    Verdeel de lemoncurdroom over de pavlova's.

  3. Hak de pistachenoten fijn.

    Verdeel het rood fruit en de gehakte pistachenoten over de pavlova's.

    Smakelijk!

Bron: keukenatelier.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *