Scampi curry met appel en courgette

Scampi curry met appel en courgette

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 20 scampi's
  • 250 g noedels of spaghetti
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 2 groene appels
  • 2 el currypoeder
  • 100 ml lichte room
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Laat de scampi's ontdooien.

    Pel ze en verwijder het darmkanaal.

  2. Schil de ui en snij fijn.

  3. Was de appels en de courgette.

    Snij deze in kleine blokjes. De schil mag er aan blijven.

  4. Verhit de olijfolie en bak de scampi's mooi bruin.

    Kruid met peper en zout.

  5. Haal de scampi's uit de pan en hou ze warm.

  6. Voeg nog wat olijfolie toe en stoof nu de ui aan.

    Voeg de courgette- en appelblokjes toe en laat bakken.

  7. Strooi er de currypoeder over.

    Laat nog 1 minuut bakken.

  8. Zet het vuur nu iets lager en voeg de room toe.

    Voeg de gebakken scampi's toe en kruid de saus met peper en zout.

    Laat alles op een laag vuurtje pruttelen.

  9. Kook ondertussen de noedels in een ruime kom met kokend water.

    Dien op.

    Smakelijk! 

Inspiratie: 15 gram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *