Tajine van kip met bloedsinaasappel

Tajine van kip met bloedsinaasappel

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 5-6 kipdrumsticks
  • 1 bloedsinaasappel
  • een handvol groene olijven
  • een snuifje kaneel
  • een handvol amandelnoten
  • 3 uien
  • 2 teentjes look

Marinade

  • 2 dl sap van bloedsinaasappels
  • 1 kl kurkuma
  • een snuifje saffraanpoeder
  • 3 cm gember
  • 2 el honing
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Maak eerst de marinade.

    Pers bloedsinaasappels tot je 2dl sap hebt.

  2. Meng de kurkuma, saffraan, peper en zout door het sinaasappelsap.

  3. Schil de gember en rasp. Meng de gemberrasp samen met de honing door het sinaasappelsap.

    Voeg een goed scheut olijfolie toe.

  4. Leg de kipdrumsticks in de marinade.

    Dek af en laat zeker 1 uur marineren.

  5. Schil de ui en de look en hak grof.

  6. Na het marineren bak je de kipdrumsticks bruin in hete olijfolie in de tajine of pan.

  7. Haal de kip er na enkele minuten bakken uit.

    Bak nu de ui en de look in het braadvet van de kip.

  8. Leg de kip op de ui en giet de marinade er over.

    Kruid met wat kaneel en giet er ook nog het sap van 1 bloedsinaasappel over.

  9. Zet het deksel op de tajine en laat op een zacht vuurtje sudderen.

    Kijk na of de kip gaar is. Als het vlees bijna van het bot valt is het gaar.

  10. Kruid alles met peper en zout.

  11. Snij de olijven doormidden en voeg toe aan de tajine.

    Voeg ook de amandelnoten toe.

  12. Dien de tajine van kip op met couscous.

    Smakelijk!

Bron: Spar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *