Lasagne van witloof met ham

Lasagne van witloof met ham

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 4 witloofstronken
  • 200 g hamblokjes
  • 6 lasagnebladen
  • 150 g gruyèrekaas
  • 3 el boter
  • 3 el bloem
  • melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Instructies

  1. Verwijder de achterkant van de witloofstronken.

    Snij het witloof in reepjes.

  2. Doe 1 el boter in een kom en laat smelten.

    Stoof hier de witloofreepjes in. Kruid met peper en zout.

  3. Maak ondertussen de kaassaus door 2 el boter te laten smelten.

    Haal van het vuur en meng er de bloem door tot je een mooie roux bekomt.

  4. Doe nu wat melk in de kom en klop de roux los.

    Plaats terug op het vuur en laat doorkoken.

    Voeg melk toe tot je een gladde saus bekomt.

  5. Kruid de saus met nootmuskaat, peper en zout.

    Haal van het vuur en voeg de helft van de gruyèrekaas toe.

    Laat de kaas smelten in de warme saus.

  6. Neem een ovenschotel en verdeel er wat kaassaus over.

    Leg hierop een laagje lasagnebladen

  7. Verdeel de helft van het witloof over de lasagnebladen en hierop verdeel je de helft van de hamblokjes.

  8. Giet nu de helft van de overgebleven kaassaus erover en leg er opnieuw een laag lasagnebladen op.

    Verdeel nu de rest van het witloof en de hamblokjes erover.

  9. Leg een laatste laag lasagnebladen er op en werk af met de rest van de kaassaus.

  10. Verdeel tot slot de gruyèrekaas over de ovenschotel.

    Plaat voor 30min in een voorverwarmde oven van 200°C.

    Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating