Slaatje met groene asperges, tarwe en een gepocheerd eitje

Slaatje met groene asperges, tarwe en een gepocheerd eitje

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 10 groene asperges
  • 2 lente uitjes
  • gemengde salade
  • 100 g Ebly tarwe
  • 2 eitjes
  • 1 scheut azijn
  • peper en zout
  • olijfolie

Dressing

  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • 3 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 1 teentje look
  • 1/2 sjalotje

Instructies

Dressing

  1. Schil de look en pers deze met een lookpers.

  2. Schil het sjalotje en snij zeer fijn.

  3. Meng de witte wijnazijn met de mosterd en honing.

  4. Meng er de look en sjalot onder.

    Voeg olijfolie toe en roer alles onder elkaar.

    Kruid met peper en zout.

Slaatje

  1. Verwijder de harde onderkanten van de asperges.

  2. Bak de asperges in een pan met olijfolie.

    Kruid ze met peper en zout.

  3. Kook de Ebly tarwe zoals aangegeven op de verpakking.

  4. Snij de lente-ui in ringetjes.

  5. Verdeel de gemengde salade met de lente-ui over de borden.

  6. Giet de tarwe af en laat even afkoelen.

    Verdeel dan de lauwe tarwe over de salade.

  7. Snij de gebakken asperges in stukken van ongeveer 2cm lang en leg deze op de borden.

  8. Breng wat dressing over de groentjes.

  9. Breng nu water en een grote scheut azijn aan de kook in een ruime pot.

    Wanneer het water kookt zet je het vuur iets lager zodat het water juist tegen het kookpunt is (geen belletje in het water).

    Roer dan met een lepel in de kom zodat er een soort van waterkolk ontstaat.

    Neem een eitje en breek het open in de midden van de waterkolk.

    Laat het nu even meedraaien en koken (ong 1- 1.5min).

    Schep het eitje uit het water en plaats het op het slaatje.

    Doe dit ook met het tweede eitje.

    Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating