Portobello burger met zoete aardappelfrietjes en sausje

Portobello burger met zoete aardappelfrietjes en sausje

Hoeveelheid 2

Ingrediënten

  • 2 portobello's
  • 2 hamburger broodjes
  • 1 puntpaprika
  • 1 doosje Chavroux
  • 3 zoete aardappels
  • olijfolie
  • grof zout

Sausje

  • 1 el witte wijnazijn
  • 1/2 kl mosterd
  • 2 teentjes look (fijngesneden)
  • een snuifje zout
  • een snuifje suiker
  • 12 kikkererwten (blik)
  • 3 el vocht van de kikkererwten (blik)
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 3 bosjes peterselie

Instructies

Sausje

  1. Doe alle ingrediënten behalve de olie en peterselie in een hoge maatbeker.

    Neem een staafmixer en mix alles fijn.

  2. Voeg nu de olie toe terwijl je verder mixt.

    Voeg toe tot het gaat binden. Ik had niet alle olie nodig.

  3. Voeg de peterselie toe in kleine bosjes. 
    Mix het geheel fijn tot je een mooi groen sausje bekomt. (uitzicht van tartaarsaus).

Portobello burger met zoete aardappelfrietjes

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Verwijder de zaadjes van de puntpaprika en snij in grote stukken.

    Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ongeveer 10 min bakken in de oven (tot de zijkantjes bruin kleuren).

  3. Was de schil van de aardappelen.

    Snij frietjes van de aardappelen. Laat de schil er aan.

  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de frietjes over.

    Laat 10 min bakken in de hete oven.

  5. Vul ondertussen de portobello's op met Chavrouxkaas.

    Leg hierop enkele stukjes geroosterde puntpaprika.

  6. Neem na 10 min de zoete aardappelfrietjes uit de oven.

    Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met grof zout.

  7. Plaats deze terug in de oven (200°C).

    Plaats in een ovenschotel de 2 opgevulde portobello's onder de bakplaat met frietjes.

    Laat alles 15 min bakken.

  8. Als je voorgebakken hamburgerbroodjes koopt dan moeten ook deze nog enkele minuten gebakken worden. (zie instructies op de verpakking). De broodjes die ik kocht moeten 2 min gebakken worden in een oven van 200°C. Ik plaatste de laatste 2 min van de gaartijd van de frietjes en portobello's, mijn broodjes ook in de oven. Zo was alles op het zelfde moment klaar.

  9. Snij de gebakken broodjes overlangs door en leg er de opgevulde portobello met geitenkaas en geroosterde puntpaprika in. Eventueel kan je hier ook wat van het sausje op smeren.  Ik vind het sausje lekker met de gebakken zoete aardappel frietjes.

    Smakelijk! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating