Vitello tonnato

Vitello tonnato

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

Vitello

  • 400 g kalfsgebraad
  • 1 wortel
  • 1/2 stengel selder
  • 1/2 stengel prei (wit)
  • 1 el olijfolie
  • 3 el water

Tonnato saus

  • 200 g tonijn uit blik
  • 6 kleine kappertjes
  • 2 ansjovis op olie
  • 4 el mayonaise
  • 100 ml kalfsfond of jus van het vlees
  • peper en zout

Instructies

Vitello

  1. Kruid het kalfsgebraad met peper en zout langs beide kanten.

  2. Leg in een ovenschotel en besprenkel met olijfolie.

  3. Snij de wortel, selder en prei in grove stukken.

    Leg de groenten rond het kalfsgebraad.

  4. Voeg het water toe aan de ovenschotel.

  5. Verwarm de oven voor op 220°C.

  6. Bak het vlees 25min in de voorverwarmde oven.

    Laat afkoelen in de koelkast. Hou het eventuele sap aan de kant.

Tonnato saus

  1. Doe alle ingrediënten voor de saus in een blender.

    Gebruik eerst de jus van het vlees. Als je niet aan 100ml komt, kan je het aanvullen met kalfsfond.

  2. Mix alles fijn in de blender.

    [thermomix: 30sec, stand 6]

Afwerking

  1. Snij het vlees in dunne plakjes en schik op de borden.

  2. Bestrijk rijkelijk met de tonnato saus.

    Werk af met een appelkapper of een bosje peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating