Confituurtaart

Confituurtaart

Ingrediënten

  • 2 ronde bladerdeegvellen
  • 1 bokaal abrikozenconfituur
  • 1 ei

Instructies

  1. Leg 1 bladerdeeg op een met bakpapier bedekte bakplaat.

  2. Rol de randjes op zodat de taart een boordje krijgt en de confituur er straks niet uitloopt.

  3. Prik met een vork gaatjes in de bodem van de bladerdeeg.

  4. Smeer de bladerdeeg rijkelijk in met abrikozenconfituur.

    Vul de volledige oppervlakte tot tegen het boordje.

  5. Snijd uit het andere vel bladerdeeg dunne reepjes en leg deze kruisgewijs op de confituur.

    Ik gebruikte hiervoor een speciaal rolletje om het typische carré confituur motief te bekomen.

  6. Verwarm de oven op 180°C.

  7. Klop een eierdooier met wat water los met een vork.

    Wrijf met een borsteltje de randen van de taart in met het eigeel.

  8. Bak de taart 20min lang in een voorverwarmde oven van 180°C.

    Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating