Heerlijke advocaatijstaart

Heerlijke advocaatijstaart

Hoeveelheid 8 personen

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 65 g kristalsuiker
  • 10 g vanillesuiker
  • 250 ml volle room
  • 150 ml advocaat
  • 50 g meringue
  • pistachenootjes
  • 1 doosje amandelbrood

Instructies

  1. Splits de eieren.

  2. De eierdooiers doe je in een kom samen met de kristalsuiker en de vanillesuiker.

    Klop dit mengsel op tot je een bleke massa bekomt.

  3. Meng de advocaat door het eierdooier-suiker mengsel.

  4. Klop de room stevig op en meng deze ook onder het advocaat-ei mengsel.

  5. Klop tenslotte ook de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig onder het mengsel.

  6. Neem een rechthoekige vorm (best in silicone).

    Leg hierin wat vershoudfolie zodat je de ijstaart makkelijk uit de vorm krijgt.

  7. Leg op de bodem van de vorm een laagje amandelbrood.

  8. Giet hierover een laagje van de advocaatvulling.

  9. Verkruimel de meringue en strooi wat kruimels over de advocaatvulling.

    Leg hierop opnieuw een laagje amandelbrood, advocaatvulling, meringuekruimels,... enz

  10. Eindig met een laag advocaatvulling.

    Strooi hierover nog wat verkruimelde meringue en fijngehakte pistachenootjes.

  11. Plaats de ijstaart in de vriezer voor zeker 12u.

  12. Snijd de taart aan met een warm mes.

    Smakelijk!

bron: Libelle Lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating