Speculaaskoekjes

Speculaaskoekjes

Ingrediënten

  • 200 g bruine suiker
  • halve theelepel speculaaskruiden
  • 330 g zelfrijzende bloem
  • 85 g zachte boter
  • 1 eierdooier
  • 60 ml water

Instructies

  1. Meng de bruine suiker, speculaaskruiden en zelfrijzende bloem door elkaar in een grote mengkom.

    [thermomix: 5 sec, stand 3]

  2. Doe de boter, de eierdooier en het water er bij.

    (Indien de boter te hard is, klein beetje verwarmen in de microgolf zodat de boter zacht en kneedbaar is. De boter mag niet gesmolten zijn.)

  3. Kneed alles tot een deeg.

    [thermomix: 25 sec, stand 4]

    Als alle ingrediënten goed gemengd zijn, haal je het deeg beter uit de kom om op het werkblad verder te kneden tot een bol.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. Als je uitsteekvormpjes gebruikt: rol het deeg met een deegrol open tot een dikte van ongeveer 3 à 4 mm. Steek de vormpjes uit met steekvormpjes.

  6. Als je een speculaasvorm gebruikt: Leg een dikke laag deeg op de vorm en duw het deeg in de vorm. Neem een nylondraadje en trek de draad over de vorm zodat het resterende deeg los komt van de vorm en het koekje mooi plat afgesneden is. Haal het koekje voorzichtig uit de vorm.

  7. Leg de koekjes op een bakplaat die met bakpapier bekleed is. Leg ze niet te dicht naast elkaar.

  8. Bak de koekjes 12 min in de oven van 180°C.

  9. Laat afkoelen.

Tip

Deze speculaaskoekjes zijn zeer zacht van kruiding. Voor een sterkere speculaassmaak kan je meer speculaaskruiden toevoegen of extra kaneel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating