Ontbijttaart met yoghurt en rood fruit

Ontbijttaart met yoghurt en rood fruit

Een gezond ontbijt in taartvorm of een healthy snack.


Ingrediënten

Bodem

  • 200 g dadels ontpit
  • 100 g amandelpoeder
  • 20 g kokosolie

Yoghurtvulling

  • 250 g Griekse yoghurt
  • 2 el honing
  • 3 blaadjes gelatine

Topping

  • 250 g rood fruit (uit diepvries)
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 el honing

Instructies

Bodem

  1. Breng de dadels, amandelpoeder en de kokosolie in de blender. Mix alles goed. (tot de dadels in kleine stukjes zijn)

    [20 sec, stand 6 , eventueel langer voor kleinere stukjes]

  2. Neem een middelgrote taartvorm en vet deze in.

    Breng het dadelmengsel in de taartvorm en druk goed aan.

    Het aandrukken is zeer belangrijk. Dit zorgt er voor dat de bodem een soort van koek wordt. Hoe beter aangedrukt, hoe minder de taart uit elkaar valt bij het aansnijden.

Yoghurtvulling

  1. Week de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water.


  2. Meng de Griekse yoghurt met de honing.

  3. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en leg ze in een klein pannetje.

    Voeg een kleine hoeveelheid water toe en warm op.

    Roer voorzichtig tot de gelatine gesmolten is.

  4. Giet dan het gelatine-water mengsel in de pot met yoghurt.

    Meng goed door elkaar en breng dan heel het yoghurt-gelatine mengsel over in de taartvorm. Als je een lage taartvorm hebt, zorg dan dat je zeker nog enkel centimeters over hebt zodat straks de toplaag er nog boven kan.

  5. Plaats de taart nu in de koelkast voor ongeveer 2 uur of totdat de yoghurt is opgesteven.

Topping

  1. Week opnieuw de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water.

  2. Breng het diepvriesfruit in een pannetje aan de kook

    Voeg de honing toe aan het fruit en laat dan nog 5 min doorkoken.

    Af en toe roeren.

  3. Haal het kommetje van het vuur. Als er grote stukken fruit bij zitten kan je deze nog een beetje pletten.


  4. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan het warme fruit.

    Roer alles goed door elkaar.

    Laat een beetje afkoelen en giet het fruit dan over de taart.

  5. Laat een beetje afkoelen en giet het fruit dan over de taart.

    Laat dit opnieuw opstijven in de koelkast voor min. 3 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating